jtxgold minyak hitam minyak hitam jtx minyak pelincir jtx story

MINYAK ENJIN ATAU MINYAK HITAM TERBAIK- JTX1000 GOLD

on
May 29, 2014

” Dari tahun 2014 sehingga sekarang tahun baru 2018 Jtx tetap maintain bagus pada enjin kereta saya ” 

Sebelum cuba JTX1000 GOLD ini memang berbagai benda yang bermain dalam kepala. Tribology? mineral? 200 lebih RM?? .1st thing aku pasti fikir poket koyak, biasa tukar miyak semi baru RM90+ ..filter campur upah tukar minyak total baru RM20..tapi yang ni minyak hitam sahaja dah RM200.. 2nd thing kat luar sana tu macam macam lah jenis minyak hitam yang ok..kalau tanya kedai mesti dia offer ranking ranking yang bagus, harga pun bagus macam lebih kurang je dengan Jtx1000 Gold ni punya harga..aku pun duk lagi pening lah sebab bab kereta ni bukan pandai sangat..yang aku tau kalau harga mahal mesti BAGUS tapi poket lah yang pastinya tak bagus..sebab kalau boleh bila dah pakai mesti nak maintain pakai yang sama baru kereta sedap pegi.

Balik pergi tanya kawan kawan pulak lah..nasihat kawan jugaklah yang paling bagus..” hang tak payah duk pening pikir minyak hitam ape yang bagus sebab hang bukan nak buat research pon, jaga minyak hitam tu baik baik sudahlah..pakai yang harga ala kadar cukup, yang penting cukup time mesti tukar” ..memang bagus nasihat dia..tapi tak menjawab persoalan yang bermain diminda ni..sebab nak tau jugak kenapa minyak hitam JTX1000 GOLD orang duk kata bagus sangat..yelah minyak hitam lain yang bagus kt luar tu tak ada pulak orang duk gembar gemburkan tapi yang ni duk kecoh tak ingat..bila search kat internet pulak lebih banyak yang negetif pasal minyak JTX1000 GOLD ni..aku rasa lagi takut nak cuba.


Try search kat internet lagi maksud apakah TRIBOLOGY tu..sebab knowledge sempit tak pernah dengar lah benda ape tu..ikutkan wikipedia punya maksud dalam english “the science / engineering of interacting surfaces in relative motion.


Aku punya english level memang paras paras je..so aku pun copy paste dalam google translate, in malay its meaning “sains & kejuruteraan berinteraksi permukaan dalam gerakan relatif. Haa, apekah maksudnya tu? macam lagi komplicated lak bunyinya dalam bahasa melayu.. tapi ayat sambungan dia kat situ lepas translate ialah kajian tentang geseran ,pelinciran dan memakai. Di sebabkan ada 3 benda kat situ iaitu geseran/pelinciran/memakai jadi aku pun pegang lah satu je iaitu GESERAN. Sebab minyak minyak hitam yg lain pun tentang PELINCIRAN jugak… dan memakai tu pulak aku anggap pakai minyak hitam lah, pakai ape lagi…


Tribology aku anggap dah faham sikit sikit lah..korang kalau rajin buat research lah kalau nak tau lanjut pasal tribology ni. Sebab konsep kefahaman aku memang senang sebab tak nak serabut kan kepala just nak tau maksud akar dia je..sebab ape yer ringkas sangat ?? sebab wikipedia tu source yang asli, boleh pegang lah penerangan dia.. aku pegang pada konsep geseran lah fungsi tribology ni sebab pelinciran tu memang fungsi semua minyak hitam kot. Ayat macam berbelit sikit ni..tak pelah belum expert bagi penerangan lagi ni.

Kemudian aku naak tau kenapa miyak hitam ni mahal tapi mineral je? bukan semi & bukan full syntatic.. Yg ni aku pegi tanya orang yang buat demo minyak hitam ni, dia cakap JTX 1000 GOLD ni memang mineral sahaja tiada versi semi & bukan full syntatic. Nak tau lanjut kena pegi HQ dia tengok datasheet, aku nk tengok datasheet bukan pandai pun, cuma aku tau kalau sama ada semi & full syntatic atau mix syntatic adalah lagi mahal berbanding mineral, korang mesti lagi expert dari aku.

Diantara kita semua termasuk aku kurang ambik tau pasal spec miyak hitam sebab kita ikut orang..asalkan bagus kita pun pakai..

Selepas cukup kilometer 7k..aku pun beli lah minyak hitam JTX1000 GOLD ni. Nak cuba jugak, perasaan membuak buak nak tau ape yang best sangat minyak hitam ni. Diorang kata untuk first time guna better tukar sekali dengan minyak gear baru dapat kepuasan max.. aku pegi cari lah minyak gear tapi rupa rupanya JTX1000 GOLD ni minyak hitam jer tak ada minyak gear..so aku beli lah minyak auto toyota, ngam ngam time tu dah kena tukar myak gear.

1st time gerak kereta pakai JTX1000 GOLD ni macam biasa je lah, sebab banyak guna jalan bandar so tak dapat feel betul betul lagi. Then weekend aku balik kampung  guna highway, sebelum start perjalanan aku isi full tank, perjalanan sejauh 130km je tapi ada bukit bukit sikit kena panjat..kalau bawak laju dalam sejam 15 minit camtu lah jauhnya.. start masuk highway aku dh tekan kaw kaw minyak sebab jalan dah berbukit.

Seriously , i feel different bro.. haa..kereta ada rasa ringan dari sebelum..pickup memang bertambah..yang paling best petrol tak makan sangat even tekan minyak kuat masa naik bukit or maintain seratus lebih..masa tu jalan lurus aku maintain 140-160..hm paling terkejut sampai tol destinasi ..hanya 2 bar petrol yang makan..yelah masa tengah drive aku tak ada masa sangat nak tengok bar petrol sebab duk fokus tengok depan sebab bawak laju kot tambahan lagi anak bini ada sekali so kena pay more attention on driving,he biasanya kalau pemanduan macam tu paling kurang 4-5 bar petrol makan.


Mengikut pakar minyak hitam Jtx1000 Gold ni petrol akan 10% save, & performance 30% increase. Last lupa nak cakap, aku pakai kereta Honda city. So minyak hitam ni sesuai je untuk semua jenis kenderaan. Pendek kata, kurang geseran boleh memanjangkan hayat kenderaan kita. So mantainance untuk kerosakan kenderaan akan berkurangan. Disitu la tercipta nya PENJIMATAN sepanjang hayat kalau kita guna jaga enjin kita dengan minyak hitam JTX1000 GOLD ni.


testimoni dari En. Suami – Mr. Zul


C.O.D Location Available

-Selayang-
Petron sebelah Stadium

C.O.D Location Available

-Cheras-
Petronas Mahkota Cheras

C.O.D Location Available

-Bandar Permaisuri-
Petronas

C.O.D Location Available

-Bandar Tun Razak-
Bhp

C.O.D Location Available

-Gombak (MRR2)-
Petronas (Starbucks)

C.O.D Location Available

-Batu Caves-
Giant Hypermarket






Hai-O JTX Series : Penjaga Enjin Kenderaan Terbaik 2018

Apa itu Hai-O JTX Series?

Image result for HAI JTX

Hai-O JTX Series adalah siri produk penjagaan enjin kenderaan terbaik 2018 yang mana terdiri daripada minyak pelincir, minyak konsentrasi dan pelekat pengesan udara (AirTracker).

Minyak pelincir Hai-O dikenali sebagai JTX1000 adalah minyak enjin berprestasi tinggi yang direka khas untuk membersihkan enjin dan memberi perlindungan terhadap pengoksidaan, kehausan, kakisan, mendapan dan pembentukan lumpur dalam keadaan memandu yang paling teruk. Ia dihasilkan untuk kegunaan semua jenis kenderaan yang memakai petrol dan diesel termasuk kenderaan dilengkapi dengan turbocharger dan sistem pembakaran suntikan. Formulasinya yang moden memastikan fleksibiliti untuk ‘mixed fleet operators’.

Kelebihan JTX1000 berbanding minyak enjin lain :-

Image result for HAI JTX

* JTX1000 ini mengandungi TCF iaitu Tribology Clear Film di mana jika minyak pelincir kereta kering, fungsi TCF ini dapat mengelakkan enjin kereta daripada jem. Untuk percubaan guna minyak enjin JTX1000 sepenuhnya, hidupkan enjin kenderaan dalam 20 minit, kemudian keluarkan kesemua minyak JTX1000 yang didalam enjin, kenderaan anda dapat bergerak lebih 50km walaupun tanpa minyak hitam kereta. *****Hanya untuk mereka yang confident shj!

* Menjimatkan penggunaan petrol sehingga 10% – 20%. Bermakna setiap perbelanjan RM100 petrol, anda boleh jimat hampir RM10-RM20 kos petrol. Ujian telah dilakukan dalam kelajuan yang konsistan.

* Meningkatkan kuasa enjin sehingga 20% ke 30%. Kesan ketara bila anda tekan minyak kenderaan, enjin tidak semput, terus pergi dan pergi.

* Jika perjalanan anda terpaksa mengharungi kawasan banjir, anda tak perlu risau jika enjin kenderaan anda masuk air kerana fungsi TCF di dalam JTX1000 boleh menyelamatkan enjin daripada jem.

* Kandungan dalam minyak pelincir JTX1000 ini juga tidak bersifat asid atau menghakis. Tak percaya? Cuba anda servis kereta anda dengan menggunakan minyak JTX1000 ini bagi tempoh 3 kali service. Selepas tu buka head enjin. Cuba tengok enjin anda makin bersih enjin atau tidak?

Fungsi TCF di dalam MINYAK PELINCIR JTX1000

Sebelum itu, Apakah Maksud Tribology?

Tribologi ialah bidang kajian sains dan teknologi tentang geseran, kehausan dan pelinciran serta pembangunan teknologi dalam mengoptimisasikan proses geseran di dalam bearing, alat transmisi, enjin, dan elemen-elemen mesin yang lain.

Teknologi pelinciran yang berkait rapat dengan tribologi merupakan teknik mengurangkan daya geseran dan hakisan menerusi bahan pelincir dan penggunaan bahan pelincir pada kawasan geseran.

TCF adalah selaput atau filem yang ada dalam JTX1000 untuk mengelakkan geseran dan hakisan di dalam bearing, alat transmisi, enjin, dan elemen-elemen mesin yang lain.

Apa Kaitan JTX1000 Dengan Anti Oksida, Anti Karat?

Bila kita matikan enjin, minyak hitam akan mendap ke bawah (sump). Dan kemudian apa akan terjadi selepas tu? Pernah tak kita rasa susah untuk hidupkan enjin pada waktu pagi? Ada kan.. Ini disebabkan minyak pelincir dah termendap dekat bawah enjin (sump) dan enjin tersebut menggunakan minyak pelincir yang tidak mengandungi TCF.

Bila enjin susah nak dihidupkan, pengewapan akan berlaku disebabkan terdapat rongga-rongga udara pada bahagian-bahagin besi enjin. Dan disebabkan itulah enjin kita boleh karat. Dah la minyak turun, susah nak dihidupkan, enjin pula berkarat.

TCF yang akan pastikan minyak pelincir JTX1000 ni tidak turun ke bawah enjin walaupun enjin sudah dimatikan. TCF jugaklah yang melindungi enjin dari berkarat.

Apa Kaitan JTX1000 Dengan Anti Asidik, Anti Haus, Anti Keladak?

Bila minyak pelincir mempunyai fungsi TCF ni, pergeseran dalam enjin akan jadi 0 atau hampir kepada TIADA. Kenapa tiada? Ini disebabkan pergeseran di dalam enjin di lakukan oleh TCF. Bahagian- bahagian besi di dalam enjin hanya bergeser pada lapisan TCF tersebut. Sebab itulah enjin tak haus dan tiada wear and tear. Dengan bahasa lainnya jugak tiada carbon dan sludge (keladak)

Apakah Perbezaan Antara Mineral Oil (JTX) dan Sintetik Oil (Brand Lain)?

Ramai orang bertanyakan minyak JTX1000 ni sintetik atau tidak dan apa bezanya mineral oil dengan sintetik oil? Di sini Marni jelaskan yang minyak JTX1000 ni adalah MINERAL OIL dan beza antara Sintetik oil dan Mineral oil adalah seperti berikut:-

• Minyak pelincir ‘Fully Synthetic’ dihasilkan melalui campuran 4 bahan #kimia utama iaitu Ceflon, Teflon, Chlorine dan Parafil.

• Jika 4 bahan kimia utama tersebut bercampur dengan minyak mentah (mineral), maka terhasil lah minyak ‘Semi Synthetic’.

• Pada asalnya iaitu akhir tahun 1930-an dan awal tahun 1940-an, saintis Jerman mencipta minyak sintetik akibat kekurangan minyak mentah untuk industri mereka (terutamanya keperluan ketenteraan). Antara punca yang menaikkan kepopularitian minyak sintetik adalah kemampuan ia mencair walau pada tahap suhu sejuk yang melampau terutama ketika musim sejuk.

• Setiap jenis minyak, ada kelebihannya tersendiri. Bagi minyak sintetik, ia mempunyai agen pembersih yang membendung kewujudan keladak pada enjin. Dan disebab itulah minyak pelincir akan kelihatan gelap, tetapi ini sama sekali tidak menghalang minyak daripada melaksanakan fungsi-fungsi biasa iaitu melincir dan melindungi permukaan logam dalam enjin. Jika minyak pelincir tidak bertukar hitam ini boleh disebabkan tidak ada bahan tambah pencuci di dalamnya dan enapan akan melekat pada bahagian enjin.

• Mineral oil seperti JTX1000 diperoleh dari minyak mentah petroleum yang telah ditapis. Minyak JTX1000 mengandungi content AW/EP iaitu anti geseran dan extreme pressure terutama bagi mereka yang mengamalkan pemanduan yang ekstreme (racing). Ia melindungi enjin dari geseran yang boleh merosakkan permukaan logam di dalam enjin akibat dari pemanduan yang ekstreme tersebut. Selain itu ia juga dapat menjimatkan petrol antara 10-20%, meningkatkan keupayaan enjin antara 20-30% dan memanjangkan jangka hayat enjin anda.

Bolehkah minyak pelincir berlainan jenama dicampurkan??

• Kebanyakan minyak pelincir berasaskan mineral boleh bercampur antara satu sama lain. Bagi minyak pelincir sintetik, ia harus digunakan secara penuh hati-hati. Sesetengahnya tidak boleh bercampur sepenuhnya dengan minyak pelincir mineral atau sintetik lain kerana kandungan chemical yang berbeza bagi setiap pengeluar. Apabila menukar dari satu jenis ke satu jenis yang lain, sempurnakan penukaran minyak pelincir untuk hasil maksimum.


Hai-O JTX series terdiri daripada beberapa jenis Minyak enjin iaitu:-

1) JTX 1000

2) JTX 5000

3) JTX Air-Tracker


JTX 1000 terdiri daripada 2 kategori iaitu JTX1000 Gold berpelekat kuning dan JTX 1000 berpelekat merah. kedua-dua minyak ni di datangkan dalam saiz 4 liter untuk kereta dan 1 liter untuk motosikal.

Foto Minyak Enjin JTX - Kereta & Motor.

Berikut adalah spesifikasi lebih detail untuk kedua-dua jenis minyak JTX1000:-

JTX 1000 GOLD Motor Oil

Minyak pelincir enjin yang bertaraf premium ini memberikan kuasa dan prestasi optimum walaupun pada suhu tinggi sambil melindungi omboh serta mengawal dan menyingkirkan enapan. Sesuai untuk semua jenis enjin dan apa-apa jua keadaan pemanduan.

JTX 1000 Gold merupakan generasi ke-3 dari JTX 1000 yang terdahulu. Jika diukur dari kehebatan prestasi yang ditunjukkan JTX 1000 Gold lebih hebat dari generasi ke-2, di mana formula tambahan diperkukuhkan dan diperkaya dengan kepekatan tambahan jet turbo x 5000 EP/AW.

Keyakinan JTX 1000 Gold

Tribology Confirmed (TCF)

Anugerah SUPERBRANDS

Diperakui ISO 9001

Diperakui API/SAE/ACEA

Pencapaian prestasi:

ACEA A3/B4-10,

MB p229.1,

VW 501 01/50500

Kelebihan JTX 1000 GOLD

Diperkuat dengan EP/AW.

Tahan tekanan lampau

Teknologi Tribology untuk penjimatan petrol / diesel

Prestasi POWER

Spesifikasi JTX 1000 Gold

API gred > SN (petrol) / CF (Diesel)

SAE Gred > 10w – 40

Kelulusan PDA 11241

Sesuai untuk semua jenis kenderaan bermotor

JTX 1000 Gold terdiri daripada 2 saiz iaitu 4 liter (RM 210.00) dan 1 liter (RM 53.00)

Cara penggunaannya, ia disyorkan untuk kenderaan berenjin petrol dan diesel. Meningkatkan penjimatan minyak dan perlindungan pengecas turbo.

Ciri-ciri istimewa JTX 1000 Gold Motor Oil

1) Memberikan kuasa dan prestasi optimum dalam semua keadaan pemanduan walaupun dalam keadaan yang ekstrim

2) Memanjangkan jangka hayat enjin dengan mengurangkan kesan haus dan lusuh

3) Memberikan perlindungan anti enapan, anti karat dan anti oksida yang lebih baik

4)Pengubahsuai geseran yang lebih maju untuk penjimatan minyak dan prestasi yang lebih baik

5) Pelincir berkualiti tinggi yang menjadikan enjin beroperasi secara senyap dan lancar

6) Menepati ataupun melampaui API SN/CF


JTX 1000 RED Motor Oil

Berbeza dengan JTX1000 Gold yang dicadangkan pada kereta baru untuk 7 tahun pertama pengeluaran, JTX 1000 Red sangat sesuai untuk:-

1) Kereta lama yang kebiasaannya enjin tu dah longgar sedikit

2) Kenderaan enjin diesel kerana JTX Red adalah C1-4 Grade lebih tinggi dari JTX Gold.

3) Motosikal (RPM tinggi dan lasak)

4) Engine yang mempunyai kebocoran kecil

5) Generator (diiktiraf oleh pengeluar jentera berat CUMMINS)

6) Mesin pertanian (diiktiraf oleh pengeluar jentera berat CUMMINS)

Spesifikasi JTX 1000 RED Motor Oil

SAE gred > 15W-50

API gred > SL (Petrol) / CI – 4 (Diesel)

Kelulusan PDA 11241

Pencapaian prestasi:

ACEA A2, A3, B3, B4, E4, E5

CUMMINS CES 20077/20078

GLOBAL DHD -1

VOLVO VDS -3

ISO 9001

Kelebihan JTX 1000 RED:-

Meningkatkan prestasi enjin

Pemanduan lebih jauh

Mengurangkan suhu semasa operasi enjin

pergerakan enjin yang lebih stabil dan senyap.

Diperkaya dengan bahan tambahan EP/AW

Anti-enapan, anti-karat dan anti-oksida yang baik

Di sarankan untuk enjin petrol, NGV dan diesel

Filem pelincir yang melekat pada bahagian enjin

Menjimatkan penggunaan bahan bakar seperti petrol, diesel dan gas sehingga 10%-25%

Melebihkan jangka hayat enjin dan kuasa enjin

Anti lumpur minyak / sludge

Mampu mencecah pemanduan sehingga 10,000km (dengan mengikuti saranan OEM)

Ciri-ciri istimewa JTX 1000 RED Motor Oil

1) Tahan tekanan ekstrem dan ejen pencegah geseran yang mana memberikan liputan pelinciran yang hebat serta bersifat anti haus yang baik

2) Perangsang Alkali dengan meneutralkan asid yang terhasil dan merangsang simpanan tersedia alkali minyak enjin

3) Pencegah kakisan iaitu ianya melindungi bahagian enjin daripada terkakis akibat pembentukan asid dalam minyak enjin

4) Antioksida yang mana ianya mencegah ataupun mengurangkan pembentukan enapan yang terhasil akibat penguraian tidak tepi dalam minyak enjin.

5) Bertindak sebagai pencuci yang mencegah enapan daripada melekat pada enjin

6) Pengurai yang menyimpan zarah-zarah berkilat dalam takungan minyak, mencegah penggumpalan enapan, dan mengurangkan kejadian tapisan minyak tersumbat.

JTX 1000 Red terdiri daripada 2 saiz iaitu 4 liter (RM 197.00) dan 1 liter (RM 50.00)


JTX 5000 Concentrated JTX Lubricant

Foto Minyak Enjin JTX - Kereta & Motor.

MINYAK KOSENTRASI HAI-O JTX 5000 (Concentrated JTX lubricant) atau nama senangnya ibu minyak dapat memberi kuasa pelinciran yang mampu menahan tekanan lampau serta mencegah kehausan pada minyak enjin. Ini dapat mengurangkan geseran pada permukaan enjin.

Keistimewaan dan Kehebatan JTX 5000

Tahan tekanan tinggi dan mengurangkan geseran pada enjin sehingga 99.999%

Formulasi EP/AW diciptakan untuk penggunaan yang lebih lasak (camel Thropy)

Operasi enjin yang lebih sunyi dan lancar.

Mengurangkan kos penyelenggaraan.

Mengurangkan suhu semasa perjalanan.

Mengurangkan penggunaan bahan bakar.

Meningkatkan kuasa enjin.

Membekalkan pelinciran yang menahan tekanan.

Cara penggunaan

JTX 5000 hanya digunakan sebagai minyak tambahan setelah anda menukar minyak enjin (JTX1000) dengan dicampurkan sebanyak 125ml sahaja.

Foto Minyak Enjin JTX - Kereta & Motor.

Harga sebotol (125ml) JTX5000 Concentrated JTX Lubricant adalah RM130 


JTX Airtracker

JTX Airtracker menukar molekul udara menjadi struktur molekul yang sangat halus. Jadi, bahan api dapat dibakar sepenuhnya secara lebih optimum. Keadaan ini meningkatkan prestasi enjin dengan gerakan omboh yang lebih lancar serta menjimatkan bahan api. Selain itu, ia membantu memanjangkan jangka hayat enjin.

JTX Airtracker bukan sahaja dicipta untuk menjimatkan bahan api, ia juga membantu memelihara alam sekitar. Bahan api yang dibakar sepenuhnya yang akhirnya mengurangkan pelepasan karbon ke kawasan persekitaran.

So, bagaimana killer produk JTX AirTracker ni boleh menjimatkan minyak? Seperti penerangan di atas mengenai minyak pelincir JTX1000, anda juga perlu tahu serba sedikit mengenai JTX AirTracker.

Image result for jtx air tracker

Amnya semua mengetahui enjin berfungsi kerana berlaku pembakaran di dalam enjin. Pembakaran terjadi kerana adanya elemen bahan api dan udara (oksigen). Tanpa salah satu elemen tersebut, pembakaran tidak akan berlaku. Akan tetapi, pembakaran yang berlaku di dalam enjin tidak mencapai pada tahap optimum disebabkan luas permukaan molekul-molekul udara.

Akibatnya penggunaan bahan api yang berlebihan digunakan untuk membakar molekul-molekul udara yang besar tersebut dan akhirnya menambahkan penghasilan karbon monoksida dan karbon dioksida melalui ekzos.

Related image

JTX Air Tracker ni yang diletakkan di bahagian ‘air filter box’ berfungsi untuk menukarkan molekul-molekul udara kepada struktur molekul yang sangat-sangat kecil. Bila molekul udara tu dah sangat-sangat halus, maka pembakaran yang berlaku lebih sempurna dan optimum.

Tak perlu penggunaan petrol yang lebih untuk dapatkan pembakaran yang sempurna. Sebagai contoh, pembakaran senaskah suratkhabar dengan surat khabar yang telah dikoyakkan kepada bahagian-bahagian yang lebih kecil yang mana lebih cepat terbakar? Sudah semestinya suratkhabar yang yang telah dikoyakkan itu. Betul?

Bila pembakaran minyak berlaku dengan sempurna dan optimum, maka enjin kereta kita dapat perform dengan cemerlang. Piston pun bergerak dengan lebih lancar kerana penggunaan minyak JTX (kurang geseran) dan ini boleh menjimatkan pembakaran minyak kereta untuk prestasi yang sama. Jadi komponen dalam enjin kita pun tahan lebih lama. Bukan sahaja boleh jimatkan petrol, tapi teknologi JTX AirTracker juga menyumbang kepada persekitaran yang lebih hijau kerana bila pembakaran sempurna, kadar pengeluaran karbon monoksida dan karbon dioksida dapat dikurangkan.

Fungsi JTX AirTracker

1) Meningkatkan prestasi enjin

2) Mengurangkan enapan karbon di dalam enjin

3) Menjimatkan penggunaan petrol/bahan api melalui peningkatan nisbah pembakaran bahan api

4) Enjin menjadi lebih senyap

5) Anti kepanasan enjin

6) Memanjangkan jangka hayat enjin

7) Mengurangkan pelepasan karbon monoksida dari ekzos

Cara pemasangan JTX AirTracker

Related image

JTX AirTracker dipasangkan dengan hanya melekatkan sticker tersebut di atas penutup penapis udara (air filter) kenderaan anda. Bilangan sticker yang perlu dilekatkan bergantung kepada kapasiti enjin anda di mana :-

Kenderaan <1,599CC – 3 keping sticker

Kenderaan 1,600 sehingga 2,999CC – 6 keping sticker

Kenderaan melebihi 3,000CC – 9 keping sticker

Image result for cara pasang jtx airtracker

Jadi kesimpulannya, bagi penjimatan minyak petrol dan penjagaan enjin yang lebih lama anda disarankan menggunakan minyak Minyak Pelincir JTX 1000 + JTX5000BERSAMA dengan JTX AirTracker.

Ramai dah dapat hasilnya. Anda bila lagi?

Image result for jtx air tracker

Harga JTX Airtracker 3pcs in 1 pack RM321.00


ANDA NAK JIMAT?

ANDA NAK LEBIH JIMAT?

ATAU PENJIMATAN BERGANDA SETANDING BELIAN BORONG?

Harga Terbaik di Pasaran khas untuk pembaca blog Farhana Ramli

Terus Whatsapp “JTX HARGA JIMAT “ ke nombor:-

013-241 6261 

013-241 6261 

013-241 6261 

** (Mie Runner Jtx) 

Runner kami sedia COD di lokasi berhampiran Anda 



BERMINAT UNTUK JADI RUNNER ???

WHATSAPP ‘DAFTAR RUNNER JTX  

KE NOMBOR 

010-268 3889 SEKARANG!

MODUL DAN MENTORING SYSTEM TERBAIK DIBERIKAN SECARA PERCUMA HINGGA BERJAYA.

SAYA DOAKAN ANDA KAYA DAN BERJAYA!


TAGS
RELATED POSTS

LEAVE A COMMENT

Farhana Ramli

Business Coach | Trusted Premium Beautiful Expert

Call / Whatsapp us @ +60102683889

MALAYSIA . INDONESIA . SINGAPORE . BRUNEI

Media Sosial Kami
Dapatkan Berita Terkini Farhana Ramli
Post Terkini
Archives
Kategori